Al werkend de kneepjes van het vak leren

banner afbeelding

Hij is bijna 18 jaar, Thijs, student allround timmerman binnen de 3-jarige opleiding vanuit Bouwmensen Oss. Maar hij vertelt alsof hij al jaren bij Wagemakers werkt. Dit jonge talent barst van de energie, die hij gelukkig kwijt kan op de bouw. “Het is precies wat ik verwacht had van een leerwerkplek, met z’n allen iets maken, de sfeer is goed en op zijn tijd wordt er een grapje gemaakt!”

Thijs heeft zijn werkplek op de bouw al helemaal gevonden. Afgelopen halfjaar heeft hij al veel kneepjes van het timmervak meegekregen en voorlopig is hij nog niet uitgeleerd. Hij gaat een dag in de week naar school om zijn theorie op peil te houden en de overige vier dagen van de week kun je hem op een van onze bouwterreinen tegenkomen. Samen met zijn leermeester Jack pakt hij uiteenlopende klussen op: in teamverband of zelfstandig.

Werken en leren
“Ik heb bewust gekozen voor de combinatie van werken en leren, omdat ik altijd al iets met mijn handen wilde doen. Binnen de opleiding ga ik elke woensdag naar school, maar werk ik het grootste gedeelte van de week bij Wagemakers op de bouw om zo het echte timmervak te leren. Het eerste halfjaar zit er al op, er volgen nog 2,5 jaar. Ik blijf dus de volledige studie werken bij Wagemakers”, laat Thijs weten.

Thijs is een jongen die graag zijn handen uit de mouwen steekt, zet hem dan ook niet achter de computer. “Timmeren is een mooi vak! Je bouwt iets samen. Ik ben dan ook echt trots als ik ergens lang kom en weet dat ik daar aan meegewerkt heb! Zo werk ik nu bij de nieuwbouwwoningen binnen plan Oijense Zij Noord in Oss. Daar stel ik profielen, geef ik maten door aan de metselploeg en werk ik mee aan het houtwerk voor de kozijnen. De komende jaren wil ik groeien in het inmeten en uitwerken van lastigere constructies, bijvoorbeeld een dakkapel. En wie weet dat ik over 5 jaar dan doorleer voor uitvoerder of lekker blijf timmeren…”