Collega aan het woord

banner afbeelding

De 21-jarige Kevin is leergierig én enthousiast over Wagemakers. Tijdens zijn eerste studie koos hij al voor een stage bij ons, ook bij zijn vervolgstudie zit hij weer op zijn plek bij ons. In januari is Kevin gestart met een stage bij ons op kantoor. De komende 6 maanden gaat hij zich bezighouden met alles wat er komt kijken bij de functie van werkvoorbereider: van het maken van werkinstructies en materiaallijsten tot de inkoop van materialen. We geven onze collega graag het woord...

“Ik zit in het 3e jaar van mijn opleiding HBO bouwkunde aan de HAN en volg de afstudeerrichting bouwtechniek. Stagelopen is een belangrijk onderdeel van mijn studie. Zo ook tijdens mijn studie MBO middenkaderfunctionaris bouw aan ROC De Leijgraaf. Ik heb hiervoor een buitenstage bij een ander bouwbedrijf gedaan en een binnenstage op kantoor bij Wagemakers. Omdat ik goede ervaringen bij hen heb opgedaan, was het voor mij logisch om hier weer terug te gaan”, laat hij weten.

De keuze om na zijn MBO opleiding door te studeren komt onder andere door zijn vader. Die is uitvoerder en vertelde hem dat  hij het in zich heeft. Kevin: “Ik merkte tijdens de binnenstage dat het kantoorwerk mij meer trok dan het buitenwerk. Dat motiveerde om door te leren.”

“Mooi om te zien wat op papier bedacht is, in het echt uitgevoerd wordt”

Ingewikkelde opdrachten
Door de begeleiding van werkvoorbereider Tommie en projectleider Jos komt hij steeds meer te weten over het vak. “Op school leer je theorie, van alle richtingen wat. Maar nu ben ik elke dag bezig met werkzaamheden die een werkvoorbereider ook daadwerkelijk doet. Dat zijn vaak ingewikkeldere opdrachten, waarvoor ik het nodige uitzoekwerk heb. Gelukkig weten ze hier wie ik ben en wat ik al kan, dus mag het ook wat complexer zijn. Dan kan ik me er in verdiepen en leer ik meer. Ook ben ik laatst mee geweest naar een van de bouwplaatsen, om een bouwvergadering bij te wonen. Het is echt mooi op te zien wat op papier bedacht is, in het echt uitgevoerd wordt”, zegt Kevin glimlachend.

In de zomer rond hij zijn stage af en kijkt hij uit om te starten met zijn minor om vervolgens af te studeren. Wie weet wat de toekomst voor hem in petto heeft…