Een naam die de lading beter dekt

banner afbeelding

Ook bij Bouwbedrijf Wagemakers mag de vlag uit: het familiebedrijf bestaat 75 jaar. In driekwart eeuw is het bedrijf uitgegroeid tot een moderne onderneming. Voor Karin en Hans Wagemakers reden genoeg om het jubileum te bekronen met een update van de bedrijfsnaam. Maak kennis met: Wagemakers Bouw en Ontwikkeling.

Bouwbedrijf Wagemakers werd in 1946 opgericht door Jan Wagemakers, de opa van Karin en Hans. Later is het verder uitgebouwd door hun vader Gerard en oom Ad. In 1997 kwam het familiebedrijf in handen van Karin en Hans. Die laatste heeft de technische kant van het bedrijf onder zijn hoede, zijn zus vooral de commerciële. Hun hoofddoel? Processen verbeteren en kennis verbreden. “Met als einddoel natuurlijk het beste resultaat voor de klant”, aldus Karin.

“De focus is meer op ontwikkelen komen te liggen”

Hans: “We hebben onze focus steeds meer op ontwikkelen gelegd. Hierdoor vormt dit tegenwoordig een groot deel van onze bedrijfsactiviteiten. Een naamsverandering die beter de lading dekt, was in dit jubileumjaar dan ook logisch.”

Aanjager van de economie
“We gaan ons jubileum zeker vieren”, aldus Karin. “Helemaal omdat we ontzettend trots zijn op onze medewerkers. Dankzij hun inzet en enthousiasme maken we onze naam als betrouwbaar, duurzaam en innovatief bedrijf waar.” Volgens het duo wordt de bouw nog vaak als conservatief gezien. “Maar niets is minder waar”, weerlegt Hans. “Het is een moderne bedrijfstak en één van de allergrootste aanjagers van de economie.”

Tunnelvisie voorkomen
“Wat zo leuk is aan ondernemen? Ook al zit je zoals wij al jaren in het vak, geen dag is hetzelfde! Als ondernemer moet je nooit denken in problemen, maar in oplossingen en mogelijkheden. Dat geeft energie en werkplezier. Samenwerken is essentieel voor ons en we doen het veelvuldig. Een groot deel van onze omzet is dan ook het resultaat van succesvolle samenwerkingsverbanden. Anderen brengen altijd nieuwe invalshoeken in. En die geven je als ondernemer een veel bredere blik.”