Maak kennis met onze bouwvrouwen

banner afbeelding

8 maart is de Dag van de Vrouw. Bouwend Nederland besteedt deze dag aandacht aan de bouwvrouwen, de technische dames in de bouw. Omdat wij ook technische dames in ons midden hebben, willen wij extra aandacht aan hen besteden. Maak kennis met onze dames…

Werkvoorbereider Danjella
“Doe wat je leuk vindt en waar je interesses liggen, het is niet meer zo’n mannenwereld als vroeger”, zegt werkvoorbereider Danjella van der Putten. Na haar HBO studie Bouwtechnische Bedrijfskunde is zij bij ons begonnen, inmiddels alweer 4 jaar geleden.

“Mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend. Ik zorg ervoor dat mijn project goed voorbereid wordt, ik stem alle disciplines (zoals bouwkundig, constructief en installaties) tot in detail op elkaar af. En dat alles op elkaar aansluit zodat het in de uitvoering soepel verloopt. Ik controleer en pas werktekeningen van onderaannemers en leveranciers aan, koopt materialen in, zorg dat deze op tijd op de bouw zijn en heb veel contact met verschillende onderaannemers en het projectteam.”

Danjella: “Tuurlijk, de bouw. Het is super dat ik vanaf ontwerp tot oplevering betrokken ben bij een project. Het is mooi om te zien dat gedurende het proces het resultaat steeds zichtbaarder en tastbaarder wordt waar je samen met je projectteam aan werkt. Alle projecten die ik tot nu toe heb gedaan zijn uniek, waar ik elke keer weer trots op ben.”

banner afbeelding

Jessica, kopersbegeleider
Jessica van Pinxteren, werkt al 11,5 jaar als kopersbegeleider bij ons. “Het is altijd fijn als de kopers tevreden zijn. Daar doe ik het voor. Dat is mijn uitgangspunt!”

Dagelijks is zij bezig om kopers te begeleiden met het maken van keuzes voor hun nieuwe woning, gespreken voeren, opties aanbieden en uitwerken, hun individuele wensen uittekenen en financieel verwerken. Coördineren met onderaannemers en het interne team om ervoor te zorgen dat de koperswensen goed en duidelijk worden verwerkt. “Ik mag deel uitmaken van een leuke grote stap in iemands leven, ik mag die persoon begeleiden in keuzes en daarnaast ben ik bij een proces wat met niks begint en wat uiteindelijk een woning oplevert waar mensen, hoop ik, nog lang van genieten.”

“Voorheen heb ik een aantal jaren gewerkt bij een center voor bouwmaterialen. Toen kwam ik erachter dat de bouw mij interesseerde. Daarna ben ik 10 jaar werkzaam geweest bij een kranenbedrijf. Maar de bouw bleef kriebelen, dus zocht ik in 2010 de bouw weer op en daar heb ik tot de dag van vandaag geen spijt van! Ik denk dat deze mannenwereld ook meer powervrouwen nodig heeft, dus ga voor die baan in de bouw!

banner afbeelding

Kopersbegeleider Gerion
Nieuwkomer bij ons is Gerion van Orsouw, ze is sinds 1 februari werkzaam als kopersbegeleider. Maar met ruim 23 jaar aan ervaring in de bouw- en badkamerwereld, is de branche niet nieuw voor haar. “Waarbij ik gesprekken met klanten steeds breder ging inzetten door mijn ervaring op het gebied van vastgoedstyling, zodat ik het totaalpakket kon aanbieden. Dit is dus een logische stap voor mij.” Haar tip voor andere (toekomstige) bouwvrouwen is dan ook: “Niet lang nadenken, gewoon doen!”

Bij het woord bouw begint ze al te glunderen… “Buiten dat ik het altijd zo stoer vind, de helm, schoenen met stalen neuzen, hup de steiger op. Maar het is ook een branche waar je elke dag leert. Inmiddels volg ik een opleiding tot interieurarchitect. Zo kan ik mijn passie voor styling en interieur combineren met het meedenken in het bouwen van ieders droomhuis. Het is echt zo gaaf om het eindresultaat in beeld krijgen, want ik ben er een onderdeel van!”

banner afbeelding

Karin, commercieel directeur
En last but not least directeur Karin Wagemakers, zij staat haar mannetje wel… Van acquisitie en projectontwikkeling tot de algemene leiding geven binnen het bedrijf. In 32 jaar heeft zij de bouwwereld en de branche op een positieve manier zien veranderen. Innovaties, nieuwe technieken en bouwvormen. “Volop hoogtepunten, maar met elkaar mooie gebouwen maken is altijd mijn drijfveer geweest”, zegt ze enthousiast!

Zoals Karin omschrijft: “Je ziet waar je voor werkt het staat werkelijk daar te schitteren!” Haar tip voor andere (toekomstige) bouwvrouwen? Er zijn geen heilige huisjes, ga voor je ambitie en uitdagingen. De bouw is een geweldige bedrijfstak!

En nog meer ladies
Uiteraard werken er op kantoor nog meer vrouwen, die niet benoemd zijn maar die we zeker ook in het zonnetje willen zetten. Onze stille krachten, Rianne die je meteen bij de receptie treft en directiesecretaresse Bea.

banner afbeelding