Maak kennis met Pieter, onze jongste timmerman

banner afbeelding

De 25-jarige Pieter is een van onze jongste timmermannen. Hij volgt momenteel via ons de BBL opleiding Uitvoerder Bouw & Infra, niveau 4, via De Leijgraaf in Veghel. Pieter: “Ik krijg alle mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen tot uitvoerder. Zo leer ik het uittellen van materialen en het maken van planningen. Dit sluit goed aan op mijn opleiding. En alles wat ik op school leer kan ik nu in de praktijk brengen, zodat ik meer ervaring krijg!”

Leren op de bouwplaats
Het appartementencomplex De Post in Uden begint al vorm te krijgen. Stiekem is Pieter nu al trots op de voortgang… “Als uitvoerder zorg je voor een goede voorbereiding van de werkzaamheden op de bouwplaats. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden bewaak ik de voortgang. Van bouwtekening met berekeningen tot het maken van een planning met bijhorende materialen en collega’s die nodig zijn om op tijd klaar te zijn. Uiteraard samen met de vele fijne collega’s, die mij vanalles leren. Eigenlijk zorg je dat het bouwproces op alle vlakken soepel en volgens plan verloopt! En als ik vragen heb, kan ik altijd terecht bij mijn begeleider.”

Hans Wagemakers: “De opleiding duurt twee jaar. Daarbij krijgen leerlingen les op school, maar ze leren vooral in de praktijk.”

Groeimogelijkheden
“Ik vind het erg leuk om te werken in de bouw. Op de eerste plaats omdat elke dag anders is. De werkzaamheden zijn afwisselend en je leert elke dag wel weer iets nieuws. Uiteraard is echt wel anders dan wat ik op school leer, dit is de praktijk. Aanpakken, ervaren maar vooral door te ‘doen’, leer ik het beroep en de werkzaamheden snel kennen”, zegt Pieter met een glimlach.

Hij vervolgt zijn verhaal, “Het is fijn om bij Wagemakers te werken! Naast de leuke collega’s en mooie projecten krijg ik ook vele mogelijkheden om te groeien. Zo heb ik twee jaar geleden via Wagemakers mijn BE-rijbewijs gehaald. Als ik mijn opleiding afgerond heb, ben ik klaar voor het échte werk. Dan zou ik graag als uitvoerder binnen het bedrijf aan de slag gaan.”

Collega worden?
Wil jij (als net afgestudeerde) een baan met veel uitdaging en een plek om met je collega’s het werk te klaren? Kom dan bij ons werken in de bouw! Er zijn genoeg redenen wat werken in de bouw zo leuk maakt. Wil je meer weten over mijn functie? Neem contact op met Bea den Brok via 0412 – 622 423 of b.brok@wagemakers-oss.nl