Dorpshuis ’t Slotje

categorie icoon

In opdracht van Gemeente Oss is Dorpshuis ’t Slotje in Herpen gerenoveerd en verduurzaamd. Het, 100 jaar oude, voormalige schoolgebouw is voorzien van nieuwe gevelkozijnen, spouwisolatie, geïsoleerde dakplaten met nieuwe goten en dakpannen. Asbesthoudende materialen zoals rioleringsbuizen, vloerbedekking, ketels, dakdoorvoeren en golfplaten daken zijn verwijderd. De elektra- en verwarming-installaties zijn compleet vervangen, warmtepompen en zonnepanelen zijn op het dak geplaatst, zodat installaties weer voldoen aan de huidige normen en eisen. Door het plaatsen van een goederenlift kunnen materialen van verenigingen veilig en gemakkelijk naar zolder gebracht worden voor opslag, zodat vrijwilligers niet meer over de trap heen hoeven.

De oude gymzaal heeft een complete make-over gekregen en is omgetoverd tot de ‘Huiskamer van Herpen’. In de gymzaal zijn alle kleedkamers gesloopt, wanddoorbraken gemaakt en diverse lagen oude plafonds verwijderd. Daardoor is de oorspronkelijke kapconstructie met mooie houten spanten en dakbeschotplanken weer zichtbaar gemaakt.

Ook de biljart-/soosruimte en oefenruimte van fanfare, ‘Het Klein Slotje’ zijn opgeknapt en voorzien van nieuwe geluidsisolerende plafonds en voorzet gevelkozijnen om geluidoverlast naar de buren te beperken. Bestaande toiletruimten zijn gefacelift en voorzien van nieuw sanitair en tegelwerk. In alle verblijfruimtes is de vloerbedekking vervangen en zijn de wanden gesausd, kozijnen en deuren geschilderd en zijn de systeemplafonds vervangen.

De achterliggende tuin / buitenruimte is voorzien van een stalen pergola met zonnepanelen overkapping, nieuwe tegelbestrating, beplanting, beweegtuin met terras en jeu-de-boulesbanen, op erfscheiding met de buren is een kokos tuinscherm geplaatst.