Berghkwartier

categorie icoon

Het Berghkwartier ligt naast het centrum van Oss.  Tot 1995 was hier de tapijtenfabriek gevestigd. Het vrijkomen van het terrein bood de kans om iets toe te voegen aan het centrum; een compact stedelijk gebied als verbinding tussen het station en het centrum van Oss.

Het gebied met ca. 300 woningen vormt de verbinding tussen het centraal station en de binnenstad, het sluit aan bij het woonmilieu van de jaren 30 wijk aan de oostkant en heeft een duidelijke voetgangersroute. De bestrating van de voetgangersroute heeft het patroon van een rode loper, een verwijzing naar de weefpatronen van de oude tapijten uit de fabriek van Bergoss.

De verschillende plandelen omvatten appartementenblokken en robuuste stadswoningen, de laatste met dwars geplaatste lessenaarsdaken die refereren aan de sheddaken van de voormalige fabriek. De rest van het gebied bestaat uit een woonerf met twee-onder-een-kapwoningen en patiowoningen. De glazen gevelgalerij van het huurappartementencomplex gaat over in de glazen doos van de parkeergarage.

We hebben hier gerealiseerd:

45 appartementen Tapissier

12 woningen Berghkwartier