14 tweekappers Piekenhoef

Samen met bouwbedrijven Berghege, Muller Bouw en Hendriks Bouw en Ontwikkeling is de wijk Piekenhoef in Berghem gerealiseerd.  In nauw overleg met de gemeente is een stedenbouwkundige opzet van de nieuwe wijk gemaakt en een verdeling van de uitvoering. Na ruim 17 jaar is in 2022 de laatste fase voltooid.

De Goudberk patiobungalows zijn uitgevoerd in metselwerk dat deels wordt geschilderd en gecombineerd met duurzaam behandelde houten delen. De woningen staan aan de Koolzaadweg en zijn de eerste in de wijk die helemaal gasloos worden gebouwd.

De rijwoningen, type Honingboom hebben een eigentijdse uitstraling. De woningen zijn energiezuinig gebouwd en goed geïsoleerd. Op het dak liggen zonnepanelen. Daarnaast zijn de woningen gasloos.

In het straatbeeld van de twee-onder-één-kapwoningen type Meidoorn komt het stoere karakter van de woning duidelijk tot uitdrukking. Door het fraai gemêleerde metselwerk in combinatie met het robuuste antracietgrijze dak en de karakteristieke kolommen aan de voorgevel.

Architect: Quadrant architecten
Opdrachtgever: Combinatie Hoessenbos