Stappenplan nieuwbouwwoning kopen

Met het kopen van een nieuwbouwwoning komt er veel op u af. Door middel van dit stappenplan hopen we u een goed beeld te geven van de verschillende stappen die u zult doorlopen als u een nieuwbouwwoning koopt.

Stap 1 Start verkoop

Als u interesse heeft in een van de woningen kunt u het voorkeursformulier invullen.

Stap 2 Inschrijving en toewijzing

Indien u niet meteen in aanmerking komt voor de woning van uw keuze, komt u op de reservelijst te staan.

Stap 3 Verkoopdocumenten

Wanneer u in aanmerking komt voor een woning, nodigt de makelaar u uit voor een verkoopgesprek. Tijdens dit gesprek worden de technische- en verkooptekeningen overhandigd.

Stap 4 Koop- en Aannemingsovereenkomst

Als u nog steeds enthousiast bent, wordt vervolgens de Koop- en Aannemingsovereenkomst getekend. De koop is nu officieel.

Stap 5 Kopersbijeenkomst

De kopersbegeleider van de aannemer organiseert een informatieavond voor alle kopers waarbij u een presentatie krijgt over het bouwproces. Dit is ook het moment waarop u kennis kunt maken met uw toekomstige buren.

Stap 6 Meer- en minderwerk en persoonlijke wensen

De kopersbegeleider helpt u bij het maken van persoonlijke keuzes en de meer- en minderwerkopties en informeert u over de projectshowrooms.

Stap 7 Naar de notaris

Wanneer de financiering rond is en alle andere ontbindende en opschortende voorwaarden voldaan zijn, kan er bij de notaris getekend worden.

Stap 8 Start bouw en kijkdagen

De bouw gaat van start! Als koper wordt u via het kopersportaal op de hoogte gehouden. Er zullen ook een aantal kijkdagen plaatsvinden.

Stap 9 Vooroplevering

Bij de vooroplevering krijgt u de mogelijkheid om te checken of de werkzaamheden volgens afspraak zijn uitgevoerd. Eventuele gebreken worden voor de officiële oplevering verholpen.

Stap 10 Oplevering en sleuteloverdracht

De bouw is afgerond. Er wordt samen met het bouwbedrijf een ronde gelopen door de woning voor een inspectie. Hierna worden de sleutels overhandigd en kan het klussen en inrichten beginnen. We wensen u veel woonplezier in uw nieuwe woning!

“Samen realiseren we uw droomwoning”

banner afbeelding