Student allround timmerman Thijs aan het woord

banner afbeelding

Thijs, student allround timmerman binnen de 3-jarige opleiding vanuit Bouwmensen Oss, vertelt alsof hij al jaren bij Wagemakers werkt. Dit jonge timmertalent barst van de energie, die hij gelukkig kwijt kan op de bouw. “Het is precies wat ik verwacht had van een leerwerkplek; met z’n allen iets maken, de sfeer is goed en op zijn tijd wordt er een grapje gemaakt!”

Thijs heeft zijn werkplek op de bouw al helemaal gevonden. Afgelopen anderhalf jaar heeft hij al veel kneepjes van het timmervak meegekregen en voorlopig is hij nog niet uitgeleerd. Hij gaat een dag in de week naar school om zijn theorie op peil te houden en de overige vier dagen van de week kun je hem op een van onze bouwterreinen tegenkomen. Samen met zijn leermeester pakt hij uiteenlopende klussen op: in teamverband of zelfstandig.

Werken en leren
“Ik heb bewust gekozen voor de combinatie van werken en leren, omdat ik altijd al iets met mijn handen wilde doen. Binnen de opleiding ga ik elke week een dag naar school, maar werk ik het grootste gedeelte van de week bij Wagemakers op de bouw om zo het echte timmervak te leren. Ik blijf de volledige studie werken bij Wagemakers”, laat Thijs weten. Thijs is een jongen die graag zijn handen uit de mouwen steekt, zet hem dan ook niet achter de computer. “Timmeren is een mooi vak! Je bouwt iets samen. Ik ben dan ook echt trots als ik ergens langs kom en weet dat ik daar aan meegewerkt heb! Ik stel profielen, geef maten door aan de metselploeg en werk mee aan het houtwerk voor de kozijnen. De komende jaren wil ik groeien in het inmeten en uitwerken van lastigere constructies, bijvoorbeeld een dakkapel. En wie weet dat ik over 5 jaar dan doorleer voor uitvoerder of lekker blijf timmeren…”.