Wagemakers wint aanbesteding De Erven Blok 4 en 5

Op donderdag 16 maart ondertekenden wethouder van Bernheze Rien Wijdeven en directeur Karin Wagemakers van Wagemakers Bouw en Ontwikkeling de samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw De Erven Blok 4 en 5. Daar komen elf betaalbare woningen.

Wagemaker Bouw en Ontwikkeling won de aanbesteding voor de grondpercelen De Erven Blok 4 en 5. De aanbesteding was op een speciale manier uitgezet. Het ging hierbij niet alleen om de prijs; er is ook gekeken naar natuur-inclusief bouwen, biodiversiteit en klimaatadaptatie. Wethouder Rien Wijdeven: “Wagemakers bood een prachtig plan met betaalbare woningen waarin duurzaamheid voorop staat. Denk aan sedumdaken op de berging, extra planten in de tuin, een regenton, nestkasten voor vogels en verblijven voor vleermuizen, Ook zijn de woningen gasloos en Nul-op-de-meter. De nieuwe bewoners wonen straks heerlijk in een woning die klaar is voor de toekomst.’

Directeur Karin Wagemakers: ‘‘Op dit moment is de vraag naar betaalbare en duurzame woningen erg groot. We zijn dan ook erg blij dat we de tender hebben gewonnen en op deze mooie locatie in De Erven, elf betaalbare rijwoningen mogen toevoegen. De Erven is bekend terrein voor ons omdat we daar al woningen aan het realiseren zijn. Als ontwikkelaar vinden wij het belangrijk om in deze bijzondere markt woningen te realiseren die betaalbaar zijn en tegemoet komen aan maatschappelijke woonwensen. We ontwikkelen in dit plan drie tussenwoningen die maximaal € 275.000,- VON gaan kosten voor 1 à 2 persoonshuishoudens. Uiteraard worden deze woningen gasloos gebouwd,  duurzaam en natuur inclusief.”