Uitvoerder Pieter over zijn loopbaan

banner afbeelding

Via Wagemakers heeft Pieter de BBL opleiding Uitvoerder Bouw & Infra, niveau 4, bij De Leijgraaf in Veghel gevolgd. Pieter: “Ik heb alle mogelijkheden gekregen om mijzelf te ontwikkelen tot uitvoerder. Zo leerde ik het uittellen van materialen en het maken van planningen. Dit sloot goed aan op mijn opleiding. En alles wat ik op school leerde kon ik tijdens mijn BBL traject in de praktijk brengen, zodat ik meer ervaring opdeed.”

“Als uitvoerder zorg ik voor een goede voorbereiding van de werkzaamheden op de bouwplaats. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden bewaak ik de voortgang. Van bouwtekening met berekeningen tot het maken van een planning met bijhorende materialen en collega’s die nodig zijn om op tijd klaar te zijn. Uiteraard samen met de vele fijne collega’s, die mij van alles leerde. Eigenlijk zorg ik dat het bouwproces op alle vlakken soepel en volgens plan verloopt! En als ik vragen had, kon ik altijd terecht bij mijn begeleider”, aldus een enthousiaste Pieter.

“Ik vind het erg leuk om te werken in de bouw. Op de eerste plaats omdat elke dag anders is. De werkzaamheden zijn afwisselend en je leert elke dag wel weer iets nieuws. Aanpakken, ervaren maar vooral door te ‘doen’, leer je het beroep en de werkzaamheden snel kennen”, zegt Pieter met een glimlach.
Hij vervolgt zijn verhaal, “Het is fijn om bij Wagemakers te werken! Naast de leuke collega’s en mooie projecten krijg ik ook vele mogelijkheden om te groeien. Zo heb ik via Wagemakers mijn BE-rijbewijs gehaald.” Inmiddels is Pieter gepromoveerd tot uitvoerder binnen Wagemakers en heeft zijn eerste eigen project al opgeleverd.